2017. ápr 23.

Óracsere

írta: Barton Bori
Óracsere

Húsvét után új minor-órákat választhattunk.

Angol irodalom
Ezt megtartottam. Továbbra is zseniális.

KKK - Kajak, Kenu, Falmászás
Dánul a falmászás is k-val kezdődik - így aztán az órarendünkben szereplő rövidítés rengeteg, politikailag korrektnek a legkevésbé sem mondható viccelődésre ad okot. Az óra maga viszont egyelőre elég menőnek tűnik. Túljelentkezés miatt az adventuresport és outdoor szakosok nem vehették fel, így aztán kedd délután írók, művészek, fotósok és zenészek társaságában másztam falra.

klatret_rn.jpg

Erre a falra, ami egyébként élőben sokkal-sokkal félelmetesebb, mint képen - főleg, amikor a háromnegyedénél járva meghallod a téged biztosító fiúhoz intézett "No, you're doing it all wrong, lucky for you she didn't die yet." mondatot. Miután azonban nagyjából mindenki megtanult mindent, elkezdtük nagyon megszeretni. Kajakozni és kenuzni majd csak akkor megyünk, ha a víz felmelegszik eléggé ahhoz, hogy szükség esetén eltölthessünk benne tíz percet a megfagyás veszélye nélkül.

Ultimate
Két órán keresztül játszottam, de mivel a szabályokat a süvítő széltől nem igazán hallottam, még mindig nem tudom pontosan, mi a lényege. Leginkább talán frizbivel játszott rögbiként tudnám jellemezni. A tíz játékosunk között van olyan, aki hét éves kora óta játszik és a csapatával nemzetközi versenyeket nyert, és vannak (vagyunk) olyanok, akiknek még a szabályok megjegyzésénél is nagyobb gondot okoz a frizbi eldobása, illetve sikítás nélkül történő elkapása. Ennek ellenére azt hiszem, ha jobban belejövök, nagy eséllyel az egyik kedvenc sportommá válhat.

Filippínó botharc
Ez pedig már az első óra után teljesen egyértelműen az elsőszámú kedvenc sportommá avanzsálta magát. Az angol irodalom tanárom tartja, akinek fizikai megjelenéséről sokkal inkább tükröződik angol irodalom tanársága, mint filippínó botharcossága. Így aztán mi tizenöt-hatan, akik felvettük, szinte kizárólag viccből tettük; annál jobban meglepődtünk, amikor kiderült, hogy ez egy valódi, és önvédelem (illetve gyilkolászás) szempontjából igen hatékony küzdősport. Persze, csak ha épp van nálad két megfelelő hosszúságú bambuszrúd.
Azt is itt tanultam meg, hogy a Karib-tenger kalózai főcímdala másfél órán keresztül is megfelelő háttérzene lehet abban az esetben, ha végig fenyegetően körbe-körbe járkáltok párokba rendeződve, és közben botokkal hadonásztok egymás felé.

Szólj hozzá