2017. ápr 11.

Káosz hét

írta: Barton Bori
Káosz hét

17862295_10155255386240229_8898118462160775781_n.jpg

Az elmúlt hetekben nem nagyon tudtam miről írni - nem azért, mert semmi nem történt, hanem mert amiket én fontos eseményként éltem meg, blogbejegyzésként vagy nem érdekesek, vagy felesleges dicsekvésnek tűnnének. Tartottam például egy előadást Magyarországról, aminek a végén nyolcvan ember perceken keresztül felállva tapsolt, és néhányan még napokkal később is visszautaltak rá. Mert tényleg király előadás volt, és mivel az izgulásom most izzadós hangremegés helyett aranyos kis bénázásokban nyilvánult meg, végignevették az egészet. Baromi jó volt, és nagyon boldog voltam közben, de valljuk be, erről néhány családtagomon kívül senki nem akar részletesebben olvasni.

Az órák, délutáni programok, vagy hétvégi bulik kapcsán meg sosem tudom eldönteni, mi érdemel meg egy bejegyzést, és mi nem - mindent egyformán érdekesnek tartok, így aztán a legegyszerűbb megoldást választva egyikről sem írok.
Tegnap, ma, és holnap viszont elmaradnak az órák egy "Káosz napok" nevű esemény miatt. Tegnap reggelig senki nem tudta, mit jelent ez - ha megkérdeztük a tanároktól, olyan válaszokat kaptunk, hogy nem mondhatják el, de remélik, van gyakorlatunk az oroszlánokkal való küzdés terén, és nem fulladunk meg, ha négy-öt percig a víz alatt tartják a fejünket.

Végül a beígértnél kevésbé életveszélyes, de nem kevésbé szórakoztató programnak bizonyult: Amazingman és Awesomegirl, két szuperhős történetét kell megírnunk és előadnunk. Szerda délutánra mindennel el kell készülnünk, a forgatókönyvvel, jelmezekkel, díszlettel, élő zenével, tánckoreográfiával, speciális effektekkel, és persze ezek összeegyeztetésével. Három csoport ad elő egymás után három különböző jelenetet, ahol szuperhőseink megküzdenek a gonosszal. A helyszínekről hétfőn reggeli után brainstormingoltunk, majd szavaztunk: Észak-Korea, a Trump Tower, és Mordor nyertek (pedig az ötletek között a Százholdas Pagony, Legoland, és sok más kevésbé hátborzongató hely is szerepelt). Semmilyen megkötés nincs, bármit megtehetünk, amit meg tudunk tenni - tavaly a színészek például egy szomszéd faluból szerzett lovon érkeztek az előadóterembe.

Az előadások komolyságát érzékeltetendő, itt vannak a ma délutánra elkészült teaser-ek:

1.

2.

3.

Szólj hozzá